Обавештења Општинска управа Брус

Откривање спомен бисте Радовану Перићу

 

Поштовани,

Општина Брус на основу Одлуке Скупштине општине Брус, подиже спомен бисту Радовану Перићу, палом борцу. Откривање спомен бисте је планирано за петак 26.4. у 12 сати у селу Крива Река, општина Брус.
Радован Перић је рођен у селу Крива Река, где је живео до своје 25 године. Тада се са породицом одселио у Белу Цркву, где је радио као поштар. 1999. године је отишао у рат као добровољац и распоређен је у 125. моторизовану бригаду. Учествовао је у бици за караулу Кошаре, где је у борби и смртно рањен 25. априла, следећег дана је у болници и подлегао повредама.
Из сведочанстава његових сабораца иако најстарији у чети (1950. годиште), био је јако ведрог духа и прави искрен пријатељ. Погинуо је као херој, пуцајући на непријатељске положаје сакривен иза букве, када су га погодили гелери непријатељске гранате.
Општина Брус на иницијативу МЗ Крива Река и Удружења резервних ратних официра, је одлучила да подигне спомен бисту у његовом родном селу у близини основне школе коју је похађао.
Радован је и носилац ордена за заслуге у области безбедности и одбране.
Откривању бисте суделоваће и Расинска бригада ВС, као наследник 125. моторизоване бригаде.
За све заинтересоване грађане биће обезбеђен бесплатан превоз из Бруса, са поласком у 11 сати испред зграде Општине Брус.

Срдачно,

Општина Брус

Leave a Comment