Заменик председника општине

 

МИЛИЈАНА ТОДОРОВИЋ, дипломирани физичар из Бруса

Биографија

Милијана Тодоровић, дипломирани физичар, рођена 20.марта1957.године у Куршумлији, где je завршила оновну школу и гимназију, а у Нишу је на  Природно-математичком факултету завршила физику.

Од 1981.године почиње да ради као професор физике, у својој гимназији у Куршумлији.  У Брусу ради од 1984.године  у Средњој школи, а потом у школи у Влајковцима, где је од 1990.године  са половином радног времена у настави, а половином као директор те сеоске школе.Од 1994. ради у настави у ОШ „Јован Јовановић Змај“ Брусу, као професор физике са ½ радног времена, а  ½ директор школе у Влајковцима. Од 2001. године  прелази у ОШ „Јован Јовановић Змај“ до 2012.године, када  одлази на место помоћника  директора  те школе, а од 2013. године  на место директора школе Змај.

Током  школовања добијaла је признања на такмичењима, а као студент добија Октобарску награду града Ниша и као најбољи студент на факултету и значку Универзитета Ниш.

Као професор, награђивана је, од стране Министарства просвете, на великом броју  републичких и  савезних  такмичења, затим и од  колектива у којима је радила као  и од  СО Брус. 2001.године је на државном такмичењу проглашена за најуспешнијег наставника, на такмичењу. Због свог доприноса у раду три пута је од школе добила Плакету „Змај“. Такође јој је  СО, два пута, доделила највеће признање Плакету СО  и једну Захвалницу СО Брус.

Бројна признања је понела због успеха својих ученика на окружним, државним, савезним и међународним такмичењима. 2009. је у Азербејџану /Баку/ са међународне-светске олимпијаде у физици донела граду и школи бронзану медаљу са својом ученицом.

Удата је и има једно дете.